Følg Norges Skiskytterforbund

​Tarjei og Tiril står over Oberhof

Pressemelding   •   jan 01, 2017 18:01 CET

Tarjei og Tiril fra VM i Oslo i 2016. Foto: NordicFocus

Tarjei Bø og Tiril Eckhoff kommer ikke til å delta i verdenscupen i Oberhof kommende uke på grunn av sykdom.

Oppdatering om Tiril:

Tiril sliter med en forkjølelse, og kan ikke delta i Oberhof. Hun må og stå over Idrettsgallaen, der hun er nominert til to priser. Hun er ventet å være tilbake på startstreken i Rupholding. Ingrid Landmark Tandrevold reiser til Oberhof i fraværet av Tiril Eckhoff.

Oppdatering om Tarjei:

Tarjei har fått et tilbakefall på luftvegsproblemene som har plaget han i første del av sesongen. Dermed lar comebacket vente på seg.

- Dette er selvsagt veldig frustrerende, og jeg blir jo lei av å vente påå komme tilbake i konkurranseform. I sommer og i høst var jeg så sterk, så derfor er det ekstra surt å ikke få vise seg fram med startnummer på brystet, sier Tarjei.

- For å kunne komme tilbake så raskt som mulig, så handler det om å ta de smarte valgene. Det å stå over Oberhof nå er kjipt for Tarjei, men av og til er det ofte at det er de kjipe valgene som kan vise seg å være de smarteste på sikt, sier landslagslege Ola Berger, som ikke kan si noe spesifikt om når Tarjei er tilbake.

VM er målet

Selv om sesongen til nå har vært preget av sykdom, er likevel VM det store målet for stryningen.

- Alt handler om VM nå. Jeg har vært borti lignende situasjoner tidligere, og likevel slått kraftig fra meg i mesterskap etter sykdom. Selv om jeg mangler konkurransetrening så har jeg mange år med erfaring som gir meg tydelige svar på hvor god jeg er basert på hvordan jeg opplever treningsøktene mine, sier Tarjei.

Han er nå på jule- og nyttårsferie hjemme i Stryn, og selv om jula ikke gikk helt som planlagt helsemessig, så har han likevel fått konkurrert litt likevel:

-Jeg har knust Johannes i både yatzy og ludo!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.