Gå videre til innhold
Sølv og bronse til guttene i Junior-VM

Pressemelding -

Det ble spennende jaktstarter både for ungdom - og junior menn her i Minsk, Hviterussland. Mattis Haug tok sin andre bronsemedalje mens Vemund Ravnsborg Gurigard gikk inn til 2. plass og tok sin andre VM-medalje.

Mattis Haug fra Fet SK beholdt 3. plassen fra sprinten og kunne dermed innkassere sin andre VM-bronse på dagens jaktstart ungdom menn. Med to bom var han 11 sekunder bak vinneren Felix Leitner fra Østerrike. Rett bak Mattis kom Jonas Uglem Mobakken, Oslo SSL, på en 4. plass med fire bom, 58,4 bak. Andreas Kjeverud Eggen fra Hernes IL gikk inn til en 12. plass. Med fire bom var han 1:47 bak.

- På de første rundene gikk det veldig greit og jeg følte meg helt konge. På fjerde runden ble det tungt og jeg måtte jobbe hele veien inn, sa Mattis etter løpet.

Junior menn Vemund Ravnsborg Gurigard, Vingrom IL, gikk inn til en solid 2. plass 24,4 sekunder bak vinneren Eduard Latypov fra Russland på jaktstarten for junior menn. Vemund gikk ut som nummer 9, og med 18 treff og god fart i sportet gikk han seg opp til sølvplass. Dette er Vemunds andre medalje i mesterskapet, fra før av hadde han en bronse fra normalprogrammet.

- Dette har jeg trent for hele året, og det er definitivt årets høydepunkt. Jeg er veldig fornøyd med å være i form når det gjelder. Det er fantastisk å konkurrere foran så mange mennesker. Det er dette vi trener for og ønsker å oppleve, sier Vemund etter løpet.

Henrik Smeby, IL Bever'n gikk også et meget godt løp og gikk seg opp 9 plasser. Han endte til slutt på en 12. plass. Med tre bom var han 2:15 bak vinneren i mål.

Aslak Nenseter, Bø SSL, hadde en litt tyngre dag i sporet og endte på en 19. plass. Han hadde to bom og kom i mål 3:12 bak.

Vedlagt finner dere bilder og video til fri bruk.Krediteres Norges Skiskytterforbund.