Gå videre til innhold
Skiskyting i skuddet som aldri før

Pressemelding -

Skiskyting i skuddet som aldri før

Skiskyting er Norges mest populære TV-sport, ifølge en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for TV-distributøren RiksTV.

- Dette er fantastiske nyheter for skiskyttersporten. I mars 2016 er det VM i Holmenkollen, så dette gir et stort løft inn mot den viktigste sesongen for norsk skiskyting noensinne, sier Markeds- og Kommunikasjonssjef Gunnar Glavin Nybø i Norges Skiskytterforbund.

Undersøkelsen bekrefter at norsk skiskyting er i skuddet som aldri før. For å underbygge at 2016 blir et godt år for norsk skiskyting kan vi nevne at mannen bak «Skijentene» Anders Sæther i Globus Media allerede er i gang med planleggingen av en dokumentar-serie om norsk skiskyting som skal sendes i forkant av mesterskapet.

I tillegg er Storm Rosenberg i gang med planene for en spillefilm ved navn «Løypenes Konge» hvor hovedpersonen er en skiskytter. Løypenes Konge er en folkelig sportskomedie basert på en av Norges favorittsporter: Skiskyting.

Filmens hovedperson er verdens beste skiskytter VEBJØRN NORDGAARD (Herbert Nordrum), som har sin FAR (Øivind Blunck) som trener og manager, inntil Vebjørn blir forført av kyniske markedsprofitører og alt går galt.

Løypenes Konge handler om å aldri gi opp drømmen du bærer i deg. Det er en komedie med menn i kondomdrakter som løper rundt på ski i skogen og skyter på blink. Men det er også en film om familie, samhold og viktigheten av å finne balanse i livet sitt. Det er ”Blades of Glory” møter ”Talladega Nights” møter ”Rocky”.

Herbert Nordrum (f. 1987) vant Amanda for beste birolle for sin rolle som Karl i Pornopung (2013). Han har trent sammen med det proffe skiskyttermiljøet siden i fjor for å bli klar til opptakene som starter høsten 2015. Øivind Blunck (f.1950) er endelig å se tilbake på filmlerretet og har tidligere medvirket i over 20 spillefilmer.

Løypenes Konge produseres av den rutinerte produsenten Jørgen Storm Rosenberg, som står bak flere av de siste tiårs store norske filmer, som UNO, Den Brysomme Mannen, Kautokeino-Opprøret, Blåfjell-filmene og Beatles for å nevne noen.

Filmen skal spilles inn høsten og vinteren 2015/2016 og være klar på kino til skisesongen starter 2016!

For mer informasjon om dokumentaren; Anders Sæther tlf. 97 52 13 20

For mer informasjon om spillefilm prosjektet; Jørgen Storm Rosenberg tlf. 90 15 36 51

For mer informasjon om spillefilm prosjektet; Gunnar Glavin Nybø tlf 95 76 88 99

Vedlagt plakat fra Løypenes Konge

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway