Gå videre til innhold
Foto: Sondre Hensema Eriksen/Norges Skiskytterforbund
Foto: Sondre Hensema Eriksen/Norges Skiskytterforbund

Pressemelding -

Opprettholder landslagsstrukturen

Til tross for økonomisk usikkerhet i Norges Skiskytterforbund, har styret valgt å opprettholde dagens landslagsstruktur med sju landslag.

Det ble besluttet på et styremøte torsdag kveld. Norges Skiskytterforbund har i dag to elitelag, to senior utviklingslag, to junior utviklingslag og et IPC-lag.

– Gjennom å opprettholde landslagsstrukturen bidrar vi til fortsatt positiv utvikling av idretten vår. Styret har fått flere tilbakemeldinger fra skiskytter-familien om å ta vare på dagens struktur og bidra til gode resultater for fremtiden. Disse signalene tar vi selvsagt på alvor, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Skiskytter-sesongen 19/20 bærer preg av sterke resultater både internasjonalt og nasjonalt, og i alle aldersklasser.

– Det har vært en utrolig sterk sesong der flere utøvere har prestert svært bra. I tillegg er det imponerende å se at yngre løpere presterer så godt både i verdenscupen, IBU Cup, EM og junior-VM. Det forteller oss at det jobbes svært godt ute i skiskytter-Norge og på de yngre landslagene, sier sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Covid-19 har rammet idretten hardt, og skaper store utfordringer for Norges Skiskytterforbund. Stans av all aktivitet får både sportslige og økonomiske konsekvenser, og grunnet lavere aktivitet er flere av forbundets ansatte helt eller delvis permittert.

– Administrasjonen har fått i oppgave å identifisere kostnadsbesparende tiltak, slik at vi står bedre rustet til å møte utfordringene som kommer som et resultat av koronaviruset. Men landslagsstrukturen vil ikke bli berørt, forteller Horten.

Kontaktperson:
Generalsekretær Anne R. Varden, tel: 901 97 533

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway