Gå videre til innhold
Nytt norsk gull og sølv i junior-VM

Pressemelding -

Nytt norsk gull og sølv i junior-VM

Jentene tok gull og gutta sølv på dagens stafetter i junior-VM i Slovakia. 

I går ble det gull og sølv i ungdomsklassen i stafettene i junior-VM. I dag var et klart for stafetter i juniorklassen, og nok en gang ble det medaljefangst til Norge.

Gull til jentene
I junior-VMs siste konkurranse var Norge nok en gang å finne øverst på seierspallenl! Med 8 ekstraskudd gikk de norske jentene i mål 16,5 sekunder foran Tyskland på 2. plass og 26 sekunder foran Russland på bronseplassen. 

Alle de tre norske jentene gjorde solide etapper, og Norge ledet store deler av stafetten. Hilde Eide fra Øystre Slidre SSL gikk 1. etappen for Norge, og kunne sende Karoline Erdal, Førde IL, ut med et godt utgangspunkt på 4. plass. Karoline feide all motstand til side, og sendte Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF, ut med ledelse på ankeretappen. Og ledelsen bevarte Ingrid helt til mål der jentene kunne juble for gull i junior-VM for andre år på rad.

Og sølv til gutta
De norske gutta hadde også en strålende dag i Slovakia, og bare Russland var sterkere enn Norge.

De russiske gutta viste storform og vant med 54 sekunder foran Norge. Tyskland tok 3. plassen, 1,39 bak Russland. 

Det norske laget besto av Dag Sander Bjørndalen, Simostranda IL, på 1. etappen. Johannes Dale, Fet SK, på 2. etappen, Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL, på 3. etappe og Sindre Pettersen, Nittedal SSL, på ankeretappen. 

Vedlagte bilder kan brukes fritt. Krediteres Norges Skiskytterforbund. Flere bilder fra tidligere konkurranser finnes på media.skiskyting.no, som også oppdateres fortløpende. Alle bilder kan brukes fritt.

Emner

Kontakter

Per Arne Botnan

Per Arne Botnan

Landslagssjef 900 42 212

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway