Gå videre til innhold
Smøresjef Tobias Dahl Fenre i smøretraileren til de norske skiskytterne i VM skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Smøresjef Tobias Dahl Fenre i smøretraileren til de norske skiskytterne i VM skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Pressemelding -

Norges Skiskytterforbund inngår samarbeidsavtale med Kina

Til vinteren blir fire nye, norske smørere ansatt i Norges Skiskytterforbund. De skal smøre kinesiske ski.

Avtalen med den kinesiske olympiske komité ble signert torsdag. I praksis innebærer avtalen at fire nye smørere blir ansatt i Norges Skiskytterforbund. De får ansvaret for å smøre kinesiske ski på samme måte som de norske, for de neste tre sesongene fram mot OL i 2022.

– Dette er positivt for Norges Skiskytterforbund fordi vi får et mer bærekraftig smøreteam i årene framover, og bedre rammebetingelser for utvikling. Vi får muligheten til å utdanne nye, unge smørere for fremtiden, samtidig som vi kan tilby smørerne våre bedre vilkår slik at de kan leve av jobben sin uten å ta strøjobber utenom sesong, sier skiskytternes smøresjef Tobias Dahl Fenre.

Bjørndalen ser frem til samarbeidet

Smøreteamet vil operere som ett team, der de fire nye smørerne får hovedansvaret for skiene til Kina. Produkttesting, rill, slip etc. foregår som normalt. To får ansvar for verdenscup, og to får ansvar for IBU-Cup. Kina har en kvote på to herrer og tre kvinner i verdenscupen, og deres ski blir da smurt likt som de norske løperne sine.

Kinas nye hovedtrener for skiskyting, Ole Einar Bjørndalen, ser frem til å samarbeide med Norge igjen.

– Dette er en kontrakt begge parter vil dra stor nytte av de neste tre sesongene. Norges smøreteam er best i verden på utvikling og har en arbeidsmoral som alle land kan se opp til, og lære av. Kina, som jeg trener nå, prøver hver eneste dag å jobbe etter de samme verdiene, sier Bjørndalen.

Vil spre norske verdier og kompetanse

Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund mener avtalen med den kinesiske olympiske komité er en unik mulighet for idretten til å påvirke. Hun ønsker å spre de norske idrettsverdiene til en ung skiskytter-nasjon.

– Vi kan bidra med verdifull kompetanse til et nystartet lag som ønsker å utvikle seg. Samtidig ønsker vi å tilby våre egne utøvere det beste smøreteamet. Nå får vi økonomisk spillerom til å fortsette å utvikle nettopp vår egen kompetanse, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Avtalen trer i kraft fra og med kommende verdenscupsesong og løper ut sesongen 2021/22. Den vil evalueres etter hver sesong.

Kontaktpersoner:

Smøresjef i NSSF Tobias Dahl Fenre, tlf: 95 23 45 17

Generalsekretær i NSSF Anne Varden, tlf: 90 19 75 33

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway