Følg Norges Skiskytterforbund

Henrik L´Abée-Lund legger opp

Pressemelding   •   mai 03, 2019 12:22 CEST

Foto: NTB Scanpix

Skiskytteren Henrik L´Abée-Lund (33), som representerer Oslo Skiskytterlag, har bestemt seg for å legge opp. Etter 14 sesonger på landslag i regi av NSSF, VM-gull i stafett og verdenscupseier i Holmenkollen er karrieren som skiskytter over.

I 2005 kom Henrik L´Abée-Lund inn på juniorlandslaget i Norges Skiskytterforbund, og siden har han vært knyttet til ulike landslag. Han debuterte i verdenscupen i sesongen 2010/2011. Foran kommende sesong ble han imidlertid ikke tatt ut på forbundets lag, og dette endret rammebetingelsene.

-I april var jeg innstilt på å fortsette, men etter hvert innså jeg at det ble litt mange utfordringer med å stå utenfor landslaget, både økonomisk, konkurransemessig og med tanke på familiesituasjonen. Etter hvert kjente jeg også at jeg ikke helt hadde den sulten som kreves for å satse videre, sier Henrik L´Abée-Lund.

Når punktum nå er satt for en lang og fin skiskytterkarriere, kan L´Abée-Lund blant annet se tilbake på et fantastisk VM-gull i stafett i Nove Mesto i 2013 og sin første og eneste individuelle verdenscupseier, på hjemmebane, i Holmenkollen i mars 2018.

-Holmenkoll-seieren for et drøyt år siden og VM-gullet i Nove Mesto er naturligvis de største høydepunktene, men jeg minnes også mange gode skirenn og morsomme stafetter sammen med lagkameratene. Jeg vil takke laget, trenerne og støtteapparatet for en skikkelig fin tid, som jeg ikke ville ha vært foruten, og forbundet som har gitt meg muligheten til å satse over så lang tid. En stor takk også til samboeren min og familien, som har stått på mens jeg har vært på samlinger, sier L´Abée-Lund.

Landslagssjef Per Arne Botnan har fulgt Henrik L´Abée-Lund gjennom de ti siste årene av hans karriere på NSSFs landslag.

-Det er vemodig når Henrik nå gir seg. Han har hatt en lang karriere på NSSFs landslag, og har hatt noen fine sportslige oppturer å se tilbake på. Henrik har i tillegg hatt en helt spesiell betydning for laget som person og kontinuitetsbærer. Han har vært en type som har bidratt sterkt til å holde laget sammen som gruppe, og gått foran og dratt de andre opp på sommer- og høsttreningene. Jeg vil takke Henrik for alt han har betydd for laget og miljøet, sier landslagssjef, Per Arne Botnan.

Henrik L´Abée-Lund har en bachelor i økonomi og en master i innovasjon og næringsutvikling fra Høgskolen i Lillehammer. Nå håper han å bruke utdannelsen for å få seg en jobb.

-Jeg er så vidt i gang med jobbsøkingsprosessen innenfor økonomi og analyse, og er naturligvis åpen dersom noen kan ha nytte av min utdanning og erfaring, avslutter Henrik L´Abée-Lund.

Kontaktpersoner: 
Henrik L´Abée-Lund: 481 24 608, Per Arne Botnan: 900 42 212

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.