Følg Norges Skiskytterforbund

​Aktiv mot kreft og skiskytterne inngår nytt samarbeid

Pressemelding   •   nov 15, 2019 13:00 CET

Aktiv mot kreft får synlighet på skiskytternes kinnstøtte fra sesongstarten og ut året. Foto: Sondre Hensema Eriksen/Norges Skiskytterforbund

Sammen med Norges Skiskytterforbund og deres partnere, skal Aktiv mot kreft etablere flere Pusterom på norske sykehus. – Det er aldri for sent å begynne å bevege seg, sier den ferske eliteutøveren, Johannes Dale.

– Kreft treffer oss alle på et tidspunkt i livet, enten indirekte eller direkte. Sammen med utøvere og partnere ønsker vi å bidra til etableringen av flere Pusterom på norske sykehus, fordi vi vet at trening og fysisk aktivitet har mange samfunnsnyttige effekter, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Denne sesongen gjør forbundet og flere av partnerne dermed noe helt nytt. De gir bort ett av deres mest attraktive profileringsmerker til Aktiv mot kreft, i tillegg til å starte en innsamlingsaksjon med utøverne i spissen. Målet er å samle inn en halv million kroner gjennom sesongen.

– Fysisk aktivitet gjør meg mindre trøtt, gir meg bedre søvn og jeg blir generelt gladere i hverdagen. Mentalt påvirker trening meg slik at jeg har overskudd til å gjøre oppgaver med mer iver og engasjement. Det er aldri for sent å begynne å bevege seg, uansett hvilken livssituasjon du er i, sier den ferske eliteutøveren Johannes Dale.

Gir økt livskvalitet og humør

Aktiv mot kreft etablerer treningssentre på kreftsykehus i Norge (Pusterom) og jobber for å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. I dag finnes det 16 Pusterom på norske sykehus.

– Tilpasset trening før, under og etter behandling reduserer bivirkninger, risiko for tilbakefall og følgessykdommer. I tillegg øker fysisk aktivitet livskvaliteten og ikke minst humøret, sier Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot kreft.

Dersom én av tre kreftrammede pasienter benytter seg av treningstilbudet på Pusterommene og trener før, under og etter behandling, anslås det at samfunnsverdien er 170 millioner kroner per år. I tillegg kommer ikke-prissatte virkninger som trygghet og mestring.

Vil gjøre en forskjell i jula

BMW, Nammo, Skiguard, Bama og AF Gruppen er blant forbundets partnere som hittil har engasjert seg i prosjektet. Innsamlingsaksjonen er imidlertid åpen for alle, og ved å vippse en valgfri sum til 557591 er man med og bidrar.

– For oss handler det om gjøre en forskjell. Gjennom dette bidrar vi til en god sak inn mot jula, som vi mener handler om å ta vare på de som kanskje har det litt ekstra tøft. Derfor er vi stolte av å være med på dette prosjektet, sier Kai Martin Bjerke, daglig leder i Skiguard.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, telefon: 901 97 533
Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot kreft, telefon: 932 70 707

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.