Følg Norges Skiskytterforbund

Til medlemmer av Norges Skiskytterforbund

Nyhet   •   sep 08, 2015 12:56 CEST

Oppkjøringen til 2015-2016 sesongen er i gang, og framover er det mye spennende som skjer! I dette nyhetsbrevet får du litt informasjon om:

  • VM 2016
  • Spenning i sikte
  • Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen
  • Lisens
  • Emitbrikker
  • Arrangørkonferansen


SKISKYTTER-VM 2016
3. – 13. mars 2016 går VM i skiskyting av stabelen i Holmenkollen. 200.000 publikummere, 1300 frivillige og 350 utøvere fra 40 nasjoner skal sammen lage vinterens største idrettsfest. Sikre deg billett til VM i dag!

Billetter til VM kjøper du via www.oslo2016.no

Skiskytter-VM byr på 11 nervepirrende øvelser fordelt på åtte konkurransedager.

Program skiskytter-VM 2016, Holmenkollen 3. – 13. mars
Torsdag 3.mars - Mix-stafett
Lørdag 5.mars - Sprint menn 10km / Sprint kvinner 7,5km
Søndag 6.mars - Jaktstart menn 12,5 / Jaktstart kvinner 10km
Onsdag 9.mars - Normalprogram kvinner 15km
Torsdag 10.mars - Normalprogram menn 20km
Fredag 11.mars - Stafett kvinner 4 x 6km
Lørdag 12.mars - Stafett menn 4 x 7,5km
Søndag 13.mars - Fellesstart kvinner 12,5km / Fellesstart menn 15km


SPENNINGI I SIKTE FORTSETTER
Spenning i sikte er en inspirasjonsturné som tar neste års skiskytter-VM i Holmenkollen ut til hele Norge. Turnéen består av en omreisende aktivitetsarena der barn og unge får anledning til både å prøve, og til å bli bedre kjent med skiskyting. Prosjektet er et samarbeid mellom Norges Skiskytterforbund og Skiskytter-VM 2016. I hele sommer har Spenning i sikte vært på tur rundt omkring i landet, og denne høsten fortsetter vi turneen.

Spenning i sikte byr på aktivitetsløype som inneholder besøk i skiskytterforbundets gigantiske smøretrailer, tegnekonkurranse, utfordrende hinderløype, byggeklosser, kule radiostyrte biler og laserskyting. Aktivitetsløypa passer for barn i alderen 6 – 15 år og alle som gjennomfører får VM-medalje og mulighet til å juble øverst på VM-pallen.

Hit kommer Spenning i sikte i høst:
9. september Hamar kl. 16-19, 12. september Trysil kl. 11-14, 23. september Hønefoss kl. 16-19, 26. september Fredrikstad kl. 11-14, 30. september Moss kl. 16-19, 3. oktober Skien kl. 11-14.


SESONGSTART SKISKYTING 201
5
Sesongstart Skiskyting arrangeres på Natrudstilen, Sjusjøen i perioden 20.-22. november.

Fredag er det offisiell trening, lørdag sprint og søndag fellesstart. I tillegg til sprint for seniorer på lørdag starter vi dagen med sprint for 17-19 åringene.

Vi håper så mange som mulig av dere tar turen til Sjusjøen for å oppleve Sesongstarten! For dere som ikke har anledning kommer rennene til å bli sendt direkte på NRK 1. Det er gratis inngang for publikum, og det blir satt opp gratis busser fra Mjøsregionen. Det er også i år ventet meget god internasjonal deltakelse, så møt opp å se verdens beste skiskyttere på Sjusjøen! Alt om arrangementet finner du på www.sesongstartskiskyting.no.


LISENS
Til løpere, klubbledere og lisensansvarlig i klubb
Norges Skiskytterforbund vil minne alle utøvere over 13 år om å betale lisensforsikring.

Lisensordningen er lik som i fjor og det tilbys en vanlig, ordinær lisens, samt en utvidet lisensordning. Den utvidede lisensordningen gir bedre dekning på flere sentrale områder og kan derfor være et godt valg for utøveren. Vilkårene ble betydelig oppgradert og modernisert før fjorårssesongen, noe som gjør at denne nå gir en vesentlig bedre dekning på de skadene som faktisk oppstår. Det er også verdt å nevne at lisensforsikringen inneholder avtale med Idrettens Skadetelefon, som vil gi en helt annen oppfølging ved skade. Her vil man få profesjonell og effektiv hjelp gjennom hele skadeperioden og klare tilbakemeldinger i forhold til dekning og behandlingsalternativer. Les mer om lisensordningen.


EMITBRIKKER

Til alle løpere og lagledere
I konkurransereglementet pkt. 6.5.3.2 står det følgende: I de konkurranser det er elektronisk tidtaking, er det påbudt med brikke for 13 år og eldre.
Det betyr at det er fornuftig å kjøpe Emitbrikke så fort som mulig og i god tid før sesongen starter, slik at man er sikret at brikkenummeret kommer med på påmeldingen. Her kan du kjøpe brikke. En brikke må skifte batteri etter ca 5 år, husk å sende inn brikken før sesongen starten. Hvis du trenger å bytte brikke, omregistrere eller andre ting vedrørende brikker, se her for mer informasjon.


ARRANGØRKONFERANSEN 2015
Til arrangører
Arrangørkonferansen 2015 blir avholdt 30. – 31. oktober på Scandic Helsfyr. Konferansen er åpen for alle arrangører, og spesielt godt utbytte vil arrangører av NM, Norges Cup, Hovedlandsrenn, Landsdelsmesterskap og Bendit Skiskytterfestival ha av deltakelse på konferansen. Det blir presentert ulike temaer fra år til år som skal bidra til å heve kompetansen til våre nasjonale arrangører. Påmelding til konferansen kommer snart på www.skiskyting.no, men hold av datoen i første omgang.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.