Gå videre til innhold
Ny trenerduo for skiskytterjentene

Pressemelding -

Ny trenerduo for skiskytterjentene

Norges Skiskytterforbund har ansatt Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas som ny trenerduo for kvinnelandslaget i skiskyting. Oberegger blir hovedtrener med fokus på skyting, mens Waaler Kaas har ansvaret for den fysiske treningen.

- Vi er stolte og forventningsfulle over å ha fått med oss Patrick og Sverre. De to pekte seg ut som våre klare førstevalg etter en lang og bred prosess med både norske og internasjonale navn på blokka, sier idrettsjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges Skiskytterforbund.

Patrick Oberegger har jobbet med det italienske skiskytterlandslaget i fem år, deriblant som landslagssjef det siste året. 40-åringen tar rollen som hovedtrener med ansvaret for skytetreningen for de norske kvinnene. Han kommer til å være tilstede på alle World Cup-rundene og mesterskapene gjennom sesongen.

Sverre Waaler Kaas får ansvaret for den fysiske treningen på landslaget. Han har en solid faglig bakgrunn med bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering i trenerrollen. 33-åringen har også en mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i coaching og fysiologi. I tillegg til å være langrennstrener i Heming og på Wang toppidrettsgymnas, har han også tidligere vært trener for juniorlandslaget i orientering.

Tett oppfølging

Den nye trenerduoen vil bo Oslo, men også være mye på Lillehammer for å følge opp løperne som bor der.

- Det har vært et klart ønske fra utøverne å bli fulgt tett opp i hverdagen, og ikke bare på samlinger. Det har vi lyttet til. Derfor vil Patrick reise med laget på alle konkurranser vinteren igjennom. Slik sikrer vi mer kontinuitet på skytetreningen hele sesongen igjennom, noe løperne har etterlyst. Og med Sverre som sjef på det fysiske så skal pulsklokkene til utøverne virkelig få kjørt seg, sier en fornøyd Hjelmeset.

- Vi får nå et trenerteam som vil følge oss tett opp og være til stede for oss hele tiden. Det har vært det viktigste ønsket vårt, sier Tiril Eckhoff, som sammen med lagvenninne Marte Olsbu gleder seg til å komme i gang med de nye trenerne.

- Patrick har en spennende trenerfilosofi, spesielt med fokus på lagbygging. Vi har sett andre norske landslag heve seg stort når kollektivet blir virkelig gode på å vinne og tape som et lag. Det må vi strekke oss etter, sier Olsbu.

Landslagssjef Per-Arne Botnan vil ha det operative og det faglige ansvaret for trenerduoen, slik han har for elitetrenerne på herresiden.

- Vi har nå fått på plass to helhetlige team på både herre- og kvinnesiden som jeg er trygg på vil utvikle løperne våre videre. Så er det viktig for oss som skiskytternasjon å bruke den kompetansen vi har sikret oss til å videreutvikle egne trenere på utviklingslandslagene. Det skal vi få til gjennom gode faglige møteplasser i trenerkollektivet vårt, sier Botnan.

Kontaktperson fra NSSF:

Idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset mob: 414 49 990

Landslagssjef Per Arne Botnan mob: 900 42 212

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway